STEEL DRUM ENSEMBLE

Location: København
Year: 2023
Status: konkurranseforslag
Program: Paviljong

Steel Drum Ensemble er vårt forslag til den årlige CHART festivalen som arrangeres i København, en konkurranse om å designe og bygge midlertidige installasjoner som tilhører festivalens uteområder. Årets tema var New European Bauhaus; og deres retningslinjer om kreative løsninger på verdens økende klimaproblematikk. Med NEBs fokus på berikelse, bærekraft og inkludering, foreslo vi gjennom STEEL DRUM ENSEMBLE å resirkulere, gjenbruke og oppgradere en av oljeindustriens mest brukte infrastrukturer; oljefatet.

Konseptet krever en anskaffelse av gamle oljefat, polere dem og skjære dem i to, vil man med et indre konstruksjonssystem sette sammen delene slik at de danner et objekt. Denne samlingen av fat, vil ikke lenger være enkeltstående objekter, men forvandles til et ensemble, en samling. Et ensemble av gammel infrastruktur gitt en ny look. Programert om til å bli en øl-kiosk og bar.
Historien til enkeltdelene er fjernet. Mens potensialet i sammensetningen er klar til å betjene og levere nye minner til brukerne.

Bilder fra topp til bunn:

1llustrasjon av eksteriør
2Konseptbeskrivelse
3Aksonometri og plandiagrammer
4Snitt og plan
5Fasader